htf
Groendak

Ook voor Groendak kunt u bij HTF-Fijnaart terecht, bent u op zoek naar een ecologische oplossing voor u dak neem vrijblijvend contact op en wij zullen u adviseren welke soort Groendak bij u het beste past! 
                             


     WIJ ZIJN OFFICIEEL DEALER VAN GROENDAK

InfoVoordelen van een groendak,


Een groen dak is een goede keuze voor iedereen die graag economisch-, ecologisch-, en maatschappelijk bewust is.


Niet alleen is het een mooi gezicht, maar een groen dak heeft ook allerlei praktische voordelen.


Zo houdt een groen dak water vast, zorgt het voor een schonere lucht, verhoogt de biodiversiteit en brengt hiernaast nog veel meer voordelen met zich mee.


Groene daken zorgen voor klimaatbestendige en natuur-inclusieve gebouwen. 


Naast de praktische voordelen brengt een groen dak ook een veel prettiger gevoel met zich mee. Hieronder hebben we alle voordelen op een rijtje gezet. 

Waterretentie


Waterretentie betekent letterlijk: “ophouden van water”. Een groen dak zorgt dus voor een langzamere afvoer naar het riool door water vast te houden.

Het water wordt langzaam gezuiverd en de plantjes verbruiken een deel van het water waardoor de piekbelasting op het riool flink wordt verminderd. 


Constante luchtzuivering


Net als andere planten zorgt een dak vol met sedum ervoor dat er fijnstof uit de lucht wordt omgezet van CO2 naar zuurstof. Hierdoor zorgt een groen dak voor een schonere lucht en draagt u bij aan de luchtzuivering.


Lagere omgevingstemperatuur


Planten absorberen ongeveer 50% van het zonlicht, waardoor er een koeler en aangenamer klimaat wordt gecreëerd. Daarbij werkt een groen dak ook isolerend. Hierdoor blijft de temperatuur in huis lager tijdens de zomermaanden en hoger in de winter.


Positief effect op zonnepanelen


Een groen dak zorgt voor isolatie, waardoor de temperatuur op het dak koeler blijft. Dankzij een koeler dak kunnen zonnepanelen een hoger rendement opleveren. In sommige gevallen scheelt het wel 11%.


Dempt geluidWaar een groen dak werkt als isolatie tegen warmte, werkt het tegelijk als geluidsisolatie. Het werkt als een geluidsbarrière op uw pand. Het omgevingsgeluid wordt minder, zowel binnen het pand als buiten.


Duurzamer dakEen groen dak staat bloot aan weersinvloeden als zon, regen, wind en temperatuurwisselingen. Het resultaat is dat uw dak hiertegen wordt beschermd. De levensduur van het dak wordt hierdoor verdubbeld of zelfs verdrievoudigt. Zo heeft u de investering in een groen dak binnen 8 tot 21 jaar terugverdiend. 


Hogere pandwaarde


Waar vele verberingen aan een pand niets doen met de waarde, zorgt een groen dak voor een waardevermeerdering. De combinatie van uitstraling, verlaagde energiekosten en de hogere duurzaamheid van het dak zorgt hiervoor.


Positieve bijdrage biodiversiteit


De plantjes die worden gebruikt voor een groen dak hebben een positieve bijdrage aan de biodiversiteit. De Sedum plantjes trekken insecten en bijen aan, waardoor het ook een betere leefomgeving wordt voor vogels. 


Brandwerend


Doordat de plantjes veel vocht bevatten en een groen dak goed is voor de waterretentie, creëert u een brandwerende laag. 


Verhoogt welzijn 


Groen doet een mens goed, dus leven en werken in een groene omgeving verhoogt het welzijn van iedereen. Een groen dak zorgt voor een mindere mate van stress en biedt ontspanning.


Healing environment


Een “healing environment” is een omgeving die zich erop richt om het welzijn van patiënten, werknemers en familie te bevorderen. Een groen dak draagt hier zijn steentje bij. In een groene omgeving is bijvoorbeeld de pijntolerantie hoger.


Meer sociale interactie


Wonen in een buurt met groene dak brengt mensen bij elkaar. Wijken met meer groen hebben minder last van agressie, geweld en vandalisme. In plaats daarvan geeft het een hogere belevings- en gebruikservaring, wat een positief effect heeft op de sociale samenhang in de buurten.Snel en makkelijkDe sedumtrays en sedummatten zijn makkelijk te hanteren en goed te verwerken. Doordat de trays en matten bij levering al een bedekkingsgraad van 95% heeft, creëert u gemakkelijk een direct groen resultaat. Daarbij is het benodigd onderhoud minimaal.


Tijds- en kostenbesparing


Met behulp van de trays en matten is een groen dak snel te realiseren. In tegenstelling tot het los inplanten van plugplanten is de aanleg van een groen dak erg gemakkelijk en snel. Ook is het onderhoud minimaal, wat u tijdswinst en kostenbesparing oplevert.


Erosiewering


Een groen dak zorgt voor een solide en erosiewerende bovenlaag. Deze laag vangt alle klappen op die het dak normaal te verduren krijgt. Op daken waar veel wind staat zorgt het groene dak ervoor dat de ondergrond bij een storm niet wegwaait.


Kwaliteit


De kwaliteit van onze voorgekweekte sedumplanten is rondweg superieur. gevarieerd van kleur en 100% onkruidvrij. Het sedum kan uiteraard tegen een stootje zodat u voor onderhoud nog steeds over uw dak kunt lopen! De sedumtrays en matten worden voorgekweekt en kant en klaar afgeleverd zodat uw dak direct groen is!


Is mijn dak geschikt voor een groendak?


Bijna elk dak is geschikt voor de toepassing van een groen dak. Woningen met een plat of hellend dak, schuren, carports, garages of tuinhuisjes, voor elke type dak heeft Groen Dak Compleet de juiste producten beschikbaar. De dakbelasting dient minimaal 80kg/m2 te zijn voor een reguliere groen dak oplossing, 45kg/m2 voor een lichtgewicht-oplossing. Dit kunt u navragen bij uw architect of constructeur.


Subsidie op uw groendak


De aanleg van groene daken wordt door steeds meer gemeenten gestimuleerd door het beschikbaar stellen van subsidie. Wilt u weten of uw gemeente ook subsidie geeft op het plaatsen van een groendak? Neem contact met ons op of informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.


Ja ik wil een groen dak!


Wat fijn om te horen dat ook u gaat voor een groen dak en daarmee bijdraagt aan de biodiversiteit! Gaat u uw groene dak zelf aanleggen? Voor advies en tips & trucs kunt u altijd met ons vrijblijvend bellen. De benodigde materialen kunt u in onze webshop bestellen. Stuurt u de foto's van het resultaat naar ons toe?

Wilt u liever dat Groen Dak Compleet uw dak omtovert in een duurzaam groen dak? Neem dan geheel vrijbijvend contact met ons op, we brengen graag een scherpe offerte uit!